Rostam Effendi

This slideshow requires JavaScript.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua,

Tujuan utama saya mengadakan paparan maya ini adalah untuk berkongsi pengalaman kehidupan saya semenjak tahun 1961. InsyAllah saya akan menambah dan mempertingkatkan isi kandungan di paparan maya ini dari masa kesemasa.

Berikut adalah tajuk-tajuk yang ingin saya sampaikan dan berkongsi :

1) Perniagaan.

2) Perkongsian.

3) Kembara dalam dan luar negara.

Harapan saya adalah untuk berhijrah dan menuju kejayaan dunia dan akhirat bersama.

β€œKita hanya manusia, in shaa Allah dengan berkat Allah S.W.T. dan kerjasama sesama manusia, bersama-sama kita akan mencapai kejayaan mutlak”.

Wassalam.

Email : rostam.res@gmail.com dan rostameffendi@yahoo.com

 

Advertisements

41 comments on “Rostam Effendi

  1. Salam Wak,

    Cantik website ni….Aku ingat pun nak create satu mcm ni jugak la. And all the best to you…. Semoga business maju jaya dan kita org2 jawa from Banting bole tumpang bangga….

    Salam Jumaat

    • Terima kasih bro. Tu yg nak feedback dari kawan2 apa yg boleh diperbaiki lagi. Kalau ada masa baca semua dan bagi komen membangun. Tolong share dengan kawan2 lain. Dan kalau dapat, buat bisnes kita semua…..

  2. Hi Boss,

    Great website. Happy to see this come alive. Wish you all the best. I’ll be back to Malaysia hopefully by June to concentrate on business there. Maybe we can discuss on the training/motivational class?

    • Yes bigger boss,
      I tot u coming back last January? Ok see u in June. Yes we will discuss on the training. Meanwhile maybe u can give some ideas on line.
      There is also a fren’s travel company that we can run. But not sure if he can wait till June. Is your partner in Malaysia?

      Have a great weekend.

  3. Salam Rostam

    Good starting point. However I am a bit confused on your main objective(s). Is this a blog, life experience journal or business portal?

    It was not clear on objectives but I gathered that it is 3 in 1. Mungkin sebab ianya baru lagi- as more articles and networking/contacts establish, the vision and mission will be more clear and define.

    Anyhow continue with it and let time forms your vision.

    Maaf kalau comments ini membuat anda berkecil hati.

    • Salam kembali saudara Zul,

      Komen bergini amat digalakkan! I will try to focus on the objective. Maybe I shud write down the objective.

      Thanks a lot… and keep on commenting!

  4. Assalamualaikum..

    Dear beloved Boss.

    To be frank, saya agak kagum dgn kebolehan boss siapkan profile ni sendirian & masa yg singkat. Pengisian & pendekatan yg digunakan juga mantOp & sgt penting utk semua individu. Cumanya, saya harap akan ada lebih penjelasan yg lebih mendalam dlm setiap perkongsian, agar tidak mewujudkan salah tafsir atau kurang pencerahan dgn info ini. By da way, im so proud of you =) Keep up such a great work! πŸ™‚

    • Akan sentiasa dipertingkatkan. Lebih penjelasan, itu sebenarnya, saya ingin ada perbincangan. Sebab utama adalah, kefahaman individi memang berbeza. Thank you, with help from colleagues like you, I derive my strength to deliver better.

    • Tu la ingat nak buat rombongan kesana….nak budget 1 bas…. dari pagi sampai malam….makan seafood ada tak? Kita bincang dalam FB la….boleh buat bisnes sampingan?

  5. Aslmkm Tam, your Aussie trip looks interesting. Never been to Sydney, feels like going after looking at your pics. All the best bro.

    • Waalaikumussalam bro…Bila kamu free kita jumpa. Mungkin wedding anak Rusli ke? Kamu pergi Sydney, tak leh duduk hostel la…. hotel class… he he he…. tapi aku boleh rekomen mana nak pergi, dan cara2 jimat…tidak mahal sangat…

  6. Good luck to u abg ipin. Semoga mdpt apa yg diingini dunia dan akhirat. khusnul khotimah utk you inshaallah..

  7. Assalamualaikum coach Rustam. Saya Syaripuddin ejen Takaful Malaysia (Insuran Am) & Great Eastern Takaful (Life Takaful) dari Lahad Datu. Mohon emailkan IMM1 & 10 soalan. Dikesempatan ini saya dan isteri ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan mohon halalkan segala ilmu yang telah dicurahkan dunia & akhirat.

Pertanyaan, pandangan atau komen dialu-alukan. Terima kasih.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s